Zoeken

Permanent wonen toegestaan of toch niet?

Permanent wonen toegestaan of toch niet?

Vaak krijgen wij de vraag of permanent wonen toegestaan is op een camping of op een vakantiepark. In de regel geldt dat permanent wonen op een vakantiepark niet is toegestaan conform het bestemmingsplan van de betreffende gemeente. Permanent wonen in een chalet op huurgrond of eigen grond maakt geen verschil. Een recreatiewoning met woonbestemming vind je niet zomaar.

Wonen op een camping met een postadres zou voor sommige mensen op dit moment een oplossing zijn. Reguliere woningen zijn duur en banken stellen behoorlijke eisen aan het verstrekken van hypotheken. Ook bij woningcorporaties zijn er vaak lange wachtlijsten van enkele jaren. Logisch dus dat wij vaak de vraag krijgen of permanent wonen toegestaan is in een recreatiewoning.

Het is de gemeente die bepaalt of je ergens permanent mag wonen of niet. Vaak zegt een verkoper van een recreatiewoning dat het is toegestaan, maar let hierbij op dat het dan vaak om een persoonlijke gedoogd situatie gaat die is verstrek aan de huidige eigenaar. Dit betekent niet automatisch dat een nieuwe eigenaar er ook permanent mag wonen in een recreatiewoning. Bij verkoop komt een persoonlijk gedoogbeleid te vervallen en is permanente bewoning niet toegestaan door de nieuwe bewoner.

Er zijn veel zaken die meespelen of permanent wonen toegstaan is of niet wij adviseren je dan ook om onderstaande artikelen over permanente bewoning te lezen.

Meer relevante artikelen over permante wonen op een camping of vakantiepark vind je hier:

In ons overzicht van recreatiewoningen te koop, ziet u direct of permanente bewoning is toegestaan. Dit zijn de kenmerken die de verkopers, makelaars en ontwikkelaars hebben ingevuld. Bij twijfel adviseren wij altijd om contact op te nemen met de betreffende gemeente waarin de recreatiewoning staat.

< Terug naar overzicht.