Zoeken

Bungalow kopen als vakantiewoning

Bungalows zijn erg in trek als vakantiewoning en dat is niet zo vreemd. Doordat zowel de leefruimte als de slaapvertrekken op de begane grond zijn, zijn bungalows erg comfortabel. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen rekening te houden met traphekjes voor de kinderen en is de toegankelijkheid voor minder validen perfect. Daarnaast geeft een bungalow een gevoel van luxe door de vaak ruime opzet: hoe heerlijk is het wanneer u de gordijnen open doet en direct de tuin in kijkt? Zelf een bungalow kopen als vakantiewoning? Lees dan snel verder.

De voordelen van een bungalow als vakantiewoning

Dat een bungalow een ideale keuze kan zijn als vakantiewoning voor verschillende doelgroepen, komt doordat ze veel voordelen hebben. We zetten ze graag voor u op een rij.

  • Ruime opzet
    Bungalows hebben vaak ruimere kamers en grotere tuinen. Gasten lopen elkaar daardoor niet in de weg en er is voldoende privacy voor iedereen. 

  • Toegankelijkheid
    Geen trappen zorgen dat elke ruimte toegankelijk is voor mensen die minder goed ter been zijn. Een bungalow is hierdoor ook een veilige keuze voor gezinnen met kinderen, zij kunnen immers niet meer van de trap vallen. 

  • Comfortabel
    Omdat alle vertrekken op dezelfde verdieping zijn, zijn dagelijkse routines eenvoudiger. Woon- en eetgedeeltes zijn vaak ruimer opgezet, waardoor u een gevoel van luxe ervaart.

  • Flexibiliteit
    De indeling is gemakkelijk aan te passen voor specifieke behoeften, zoals een speelruimte voor de kinderen of een plek om te kunnen werken. Zo kunt u langer en vaker genieten van uw bungalow als vakantiewoning. Ook is het eenvoudiger om een uitbouw te realiseren wanneer u meer ruimte nodig heeft. 

  • Veiligheid en onderhoud
    Het ontbreken van trappen zorgt ervoor dat een bungalow veilig is. Ook zal bij onderhoud minder vaak op hoogte worden gewerkt waardoor klussen niet alleen eenvoudiger maar ook veiliger kunnen gebeuren. 

  • Eén met de natuur
    Omdat alle leef- en slaapvertrekken op de begane grond zijn, de tuin vanuit elke ruimte zichtbaar of zelfs bereikbaar. Dit zorgt dat de beleving dat buiten en binnen één zijn wordt versterkt. Voor bungalows in de duinen, natuur of aan het water wordt dit gevoel nog meer versterkt. 

Dit moet u weten voor u een bungalow gaat kopen

De voordelen van een bungalow zorgen ervoor dat dit geliefde objecten zijn om te kopen. Ook in uw situatie kan aan bungalow een perfecte oplossing zijn, zelfs als het alleen maar is om het gevoel van luxe te versterken. Wel zijn er een aantal zaken die u moet weten voor u een tweede woning gaat kopen, of dat nu een bungalow is of een huis met verdiepingen. 

  1. Locatie en omgeving
    Bedenk wat de perfecte locatie zou zijn voor uw bungalow. Denk dan aan steden, attracties en voorzieningen in de buurt, maar ook aan de ligging ten opzichte van natuurgebieden. Afhankelijk van uw interesses kan een woning die vlakbij de start van een aantal wandel- of fietsroutes ligt, bijvoorbeeld perfect voor u zijn.

  2. Budget en financiering
    Natuurlijk is het belangrijk om vooraf te weten welk budget er beschikbaar is voor de aankoop van een bungalow, maar ook welke extra kosten dit met zich meebrengt. Dat is van toepassing voor zowel eenmalige, periodieke of maandelijkse kosten. 

  3. Vergunningen en regels
    Elke gemeente kan regels bepalen voor bijvoorbeeld het gebruik, verhuur en verlenen van vergunningen. Controleer vooraf of de bungalow als vakantiewoning gebruikt mag worden en wat er is toegestaan op het gebied van verhuur. Maar verdiep u ook in bouwvoorschriften, zodat u weet welke bouw- en renovatieregels er van toepassing zijn. 

  4. Onderhoud en beheer
    Voor een bungalow op een vakantiepark wordt onderhoud en beheer wellicht geregeld vanuit het park. Indien dit niet het geval is, moet u zelf zorgen voor onderhoud en beheer. 

  5. Verhuur
    Het verhuren van de bungalow kan extra inkomsten genereren. Verdiep u in de manieren hoe u de woning te huur kunt aanbieden, bijvoorbeeld via verhuurplatforms. Ook het beheer, inchecken, schoonmaak en dergelijke brengt extra werk en mogelijk kosten met u mee. 

Zelf een bungalow kopen?

Bent u overtuigd van de voordelen van het kopen van een bungalow als vakantiewoning, dan is het tijd voor de volgende stap, namelijk het bekijken van het aanbod. Het kopen van een bungalow als vakantiewoning is een spannende onderneming en vereist grondige voorbereiding en onderzoek.

Op Vakantiehuistekoop.nl vindt u een uitgebreid aanbod van bungalows op prachtige locaties. Bezoek onze website en ontdek zelf hoe heerlijk het is om een bungalow te kopen en hier voortaan in de weekenden of vakanties te vertoeven.